Praktische Informatie

Welke kleding mag ik dragen?

Om correcte meetresultaten te bekomen, mag je in de 3D-bodyscanner enkel onderkleding dragen die nauw aansluitend is. Bovendien zal je gevraagd worden een badmuts te dragen tijdens de metingen. De badmuts hoef je niet zelf mee te brengen.

Concreet wil dit voor de heren zeggen dat een slip of nauw aansluitende boxershorts aangeraden worden, zeker geen losse boxershorts. Een zwembroek of aansluitende zwemshorts zijn ook toegelaten.

De dames dragen een slip en een beha, bij voorkeur het type beha die tijdens het sporten wordt gedragen.

Belangrijk is dat de onderkleding NIET zwart mag zijn, omdat zwart het geprojecteerde licht van de scanner absorbeert in plaats van reflecteert en zo foute metingen kan veroorzaken. Alle andere kleuren van onderkleding zijn wel geschikt, met een voorkeur voor lichte kleuren en pastelkleuren.

Voor de metingen met de draadloze markeringen dient u een speciaal daarvoor ontworpen eendelig sporttenue te dragen dat in verschillende maten beschikbaar is.

Vooraleer je de scanner binnen stapt, dien je ook alle juwelen, horloges, brillen,… uit te doen, omdat zij ook de resultaten van de meting kunnen beïnvloeden.

Hals en schouders dienen goed zichtbaar te zijn. Heb je lange haren, dan dien je die op te steken met een haarspeld, haarband of elastiekje.

Om de metingen zeer vlot te laten verlopen en de wachttijden te minimaliseren, beschikken we over 2 kleedkamers. Je kan dan gebruik maken van een kamerjas om de korte afstand van de kleedkamer naar de meettoestellen te overbruggen. Zo blijft alles zeer discreet. Als alles vlot verloopt duurt de volledige procedure per persoon ongeveer een 30-tal minuten.

We vragen enkel er op te letten dat je de juiste onderkleding draagt. Indien dit toch niet zou lukken, dan is er nog geen probleem. Wij beschikken over voldoende onderkleding in verschillende maten die je kan gebruiken tijdens de scan. Haarspelden, elastiekjes, kamerjassen en dergelijke zijn hier eveneens beschikbaar.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Persoonlijke gegevens, zoals naam, postcode, telefoonnummer en e-mailadres, worden niet bewaard. Alleen je leeftijd, geslacht en sportdiscipline worden aan de meetgegevens gelinkt. Die gegevens worden alleen gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek en worden niet aan derden doorgegeven.

Wat krijg ik ervoor?

Na de bodyscan ontvang je een document met daarop jouw 3D-beeld en een lijst met een vijftiental lichaamsafmetingen, zoals borst-, taille- en heupomtrek, been- en armlengte. De belangrijkste maten die je nodig hebt om kleding te kopen, krijg je bovendien mee op een handig kaartje dat in je portefeuille past. Handig bij het shoppen!

Dit type onderzoek kan enkel uitgevoerd worden met de hulp van vrijwillige deelnemers.